Hive rapporterar $ 7,4 miljoner Q2 vinst som lägre kostnader mer än kompenserade „stora utgifter“ på expansion

Det börsnoterade gruvföretaget Hive Blockchain (HVBTF) rapporterade en vinst under andra kvartalet även när företaget fortsatte sina „stora utgifter“ för att uppgradera sina gruvanläggningar.

Hive tog in 13 miljoner dollar i kvartalsintäkter från gruvdrift, enligt Q2-resultatrapporten tisdag, en ökning med 8% jämfört med föregående års 12 miljoner dollar.

Företaget hade en vinst på 7,4 miljoner dollar, eller 0,03 dollar per aktie, en betydande ökning från dess förlust på 1,8 miljoner dollar under samma period förra året, eller 0,04 dollar förlust per aktie. Bruttomarginalmarginalen utvidgades till 9,2 miljoner dollar, från en förlust på mer än 560 000 dollar förra året.

„Vi har kunnat sänka kostnaderna, vilket har lett till det högsta kassaflödet under ett kvartal sedan Hive blev offentligt för tre år sedan.“, Säger Frank Holmes, tillfällig verkställande ordförande. Kassaflödet var 10,6 miljoner dollar, jämfört med en förlust på 4,6 dollar året innan.

Som ett av de största eterbrytningsföretagen noterade Hive en minskning jämfört med året innan i bitcoin (BTC, -1,18%) gruvdrift på grund av att man avslutade tidigare molngruvavtal, vilket blev olönsamt. Företaget har dock ökat sin gruvkapacitet avsevärt och har använt vinstmarginaler för gruvdrift för att möjliggöra „förvärv och initial skalning“ av nya bitcoinbrytningsverksamheter.

Den pågående koronaviruspandemin har „försenat förmågan att förvärva och distribuera“ sin nya bitcoin-gruvverksamhet, sa Hollmes på företagets resultatanrop. Men företaget behåller sitt mål om 1000 petahash per sekund (PH / s) „i framtiden“, sade Holmes.

Andelarna i det Vancouver-baserade företaget har överträffat eters årliga avkastning med 880 procentenheter. Hive-över-the-counter-handlade aktier har vunnit mer än 1 200% hittills och var nära $ 1,22 vid den senaste kontrollen.

Företagets dominerande fokus på eterbrytning representerar dess hausseartade syn på cryptosoft i förhållande till bitcoin. „Vi tror att eter kommer att göra en stor inhämtning av bitcoin på relativ basis“, sa Holmes till investerare.

„Det har varit ett stort utgifter i kvartalet för att uppgradera alla våra anläggningar“, sade Holmes och tillade att processen fortfarande har „en lång väg att gå“. I slutet av januari 2021 sa han att han förväntar sig att Hive har uppgraderat helt från 4 GB GPU-gruvchips till 8 GB chips och „blivit en ännu större spelare“ inom gruvbranschen ethereum (ETH, -1,31%).

Utöver sin gruvkapacitet upprepade Holmes sin uppfattning att företaget fungerar som „en fullmakt för människor som är ovilliga att använda en kryptovalutautbyte eller skapa en egen plånbok och köpa kryptovaluta.“

Dollarvärdet av Hives kryptovalutaintäkter ökade till 10,7 miljoner dollar, en ökning med nästan 50% från 7,2 miljoner dollar under samma period förra året. Ekonomidirektör Darcy Daubaras berättade för investerare att Hive „gillar att hålla en inventering av mynt“ men företaget säljer nuvarande produktion för att finansiera sina pågående operativa uppgraderingar.

„Vi har varit tvungna att påskynda försäljningen av mynt lite för att finansiera uppgraderingar av GPU-gruvmarker“, sa Daubaras. „Men vi tycker att det är viktigt att ha en bra inventering av bitcoin och eterum.“